Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (BARCELONA DISTRICTE CULTURAL)

Alma
Logo de l'activitat Alma

Dissabte de 18:00 a 18:40

30 d'abril de 2022

Espai: Sala d'actes

Artista: LaBú Teatre

Primavera, estiu, tardor i hivern. La companyia LaBú Teatre ens porta Alma, un viatge visual, poètic i sensorial per les quatre estacions de l'any, en el qual els objectes, les titelles i els materials es converteixen en l'ànima de cada estació. 

A l'escenari només hi ha l'Alma, interpretada per l'actriu i directora Anna Ros. La protagonista, una noia que està sola i que porta un carro amb coses extraordinàries, ens anirà explicant cada estació a través de personatges màgics, simbòlics i poètics. Alma ens parla del dia a dia, de cada objecte, de cada moment viscut amb molta sensibilitat, bellesa i amb un llenguatge ple de plasticitat.
 
Alma és un espectacle visual per a la primera infància, de petit format, basat en el teatre d'objectes i el moviment. Els més petits gaudiran d'una proposta amb materials naturals, evocadora, divertida i alhora poètica, que parla del pas del temps.
 

Preu: Gratuït

Dissabte
30/04/2022
Al sostre del món
Logo de l'activitat Al sostre del món

Diumenge de 12:00 a 13:21

6 de març de 2022

Espai: Sala d'actes

Artista: Petit Cineclub

Ens situem al Sant Petersburg de 1882. Sasha, una joveneta de l'aristocràcia russa, ha estat sempre fascinada per la vida aventurera del seu avi, Olukin. L'home, que és un explorador famós, va fer construir un magnífic vaixell trencaglaç, el Davai... 

Però des que va marxar encara no ha tornat de la seva darrera expedició a la conquesta del Pol Nord. Sasha decideix partir cap al Gran Nord seguint la pista del seu avi per tal de recuperar el famós vaixell. 
 

Preu: Gratuït

Diumenge
06/03/2022
Crisàlida
Logo de l'activitat Crisàlida

Dissabte de 19:00 a 20:00

12 de febrer de 2022

Espai: Sala d'actes

Artista: Antes Collado

Un cos empresonat en un terrari –paisatge patètic i esgotat– que a través de la dansa acull figures i imatges que ho impulsen a un futur encara sense noms ni formes.

Amb una dansa vacil·lant, Crisálida és una proposta que pretén desdibuixar el contorn de l'ésser humà, treballant elàsticament entre imatges recognoscibles i cossos per descobrir, per a acollir no sols el que es coneix, el nostre esgotat present, sinó el que és irrecognoscible i que encara ha d'arribar. 

Paul Celan insistia en la naturalesa dialògica del poema (i per extensió, de les arts en general), afirmant que el poema sempre està venint, sempre de camí cap a alguna cosa. Cap a alguna cosa oberta, ocupable, potser cap a un Tu assequible.
La qüestió que ens ronda des de l'inici és: què passa quan aquest Tu no és assequible, sinó que més aviat s'ha assecat, s'ha oblidat de la seva capacitat essencial d'escolta i acolliment?

La crítica ha escrit:

“La peça actua a diversos nivells, de manera que és compatible amb qualsevol mirada que estigui disposada a deixar-se emportat per un acte d'apel·lació col·lectiva. Com a rerefons, la qüestió de la llibertat individual i el gaudi de ballar. Un tema que la coreògrafa aborda des d'una intervenció plena de fisicalitat, amb radicalitat, sense concessions i disposada a generar incomoditat. La intensitat del seu gest, la determinació del moviment amb el qual relata l'experiència singular d'una dona atrapada en un etern retorn nietzscheà (una femella de lleopard solitària i cinètica) i la resolució final de l'espectacle, amb assertivitat i complicitat del públic, la converteixen en una de les intervencions performatives més destacables a la ciutat dels darrers mesos.”
(JORDI SORA, EL TEMPS DE LES ARTS)
https://tempsarts.cat/arts-esceniques/dansa/el-cos-polititzat
 

Preu: Gratuït

Dissabte
12/02/2022
Labranza Kids
Logo de l'activitat Labranza Kids

Dissabte de 12:00 a 12:30

26 de març de 2022

Espai: Sala d'actes

Labranza Kids és l'adaptació del projecte artístic LABRANZA per a infants de entre 6 i 16 anys que utilitza la figura del pagès i l'artista per identificar les semblances en els dos camps i veure com aquestes conviuen.

L'objectiu principal de la proposta del Colectivo Lamajara és fer que els infants connectin amb l'imaginari rural a través del moviment i la dansa. 

Aquesta versió s'aborda amb una visió contemporània i conceptual de la relació existent entre 'home - camp', 'ballarí - cos', el paisatge de camp dut a la geografia del cos, una comparativa constant de dos tipus de cossos que en el seu quotidià modifiquen el que els envolta des del seu moviment.

Labranza Kids ofereix als seus participants la possibilitat de conèixer d'una manera experimental el procés creatiu d'un espectacle de dansa acompanyats dels coreògrafs i ballarins del Col·lectiu Lamajara Dansa.

La crítica ha escrit:

“Una amalgama del món rural, el folklore, la comunitat i el joc, excel·lentment dirigit i coreografiat pels Lamajara i brillantment interpretat per aquest elenc de petits ballarins que ha deixat el públic estupefacte i ha arrencat entusiastes aplaudiments (més enllà d'amics i família). Un projecte esplèndid.”
(NÚRIA CAÑAMARES, RECOMANA.CAT)
https://recomana.cat/obres/labranza-kids/critica/nens-i-nenes-a-ballar-al-camp
 

Preu: Gratuït

Dissabte
26/03/2022
  Anterior12Següent

Inscripcions als tallers i activitats

Totes les activitats i tots els tallers d'hivern requereixen inscripció prèvia a partir del 3 de gener, en línia o bé presencialment de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h i de 16 a 20h. MÉS INFORMACIÓ

Abans d'inscriure's

Les inscripcions són personals i intransferibles. Les persones inscrites han d'estar donades d'alta al sistema amb un DNI i un correu electrònic propi. En el cas dels tallers infantils i familiars la inscripció es realitzarà a nom de l'adult

Canvis de taller i devolucions

Les sol·licituds es faran presencialment o per correu electrònic en data màxima abans de l’inici de la segona sessió del taller. Un cop transcorregut aquest període de temps, ja no es farà cap canvi ni es retornarà l’import del taller. En el cas dels tallers que són càpsules, la data màxima és una setmana abans de l'inici del taller

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
QSL, SERVEIS CULTURALS S.L | Balmes, 316. entresòl 1a. 08006 Barcelona
qsl@qsl.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC TEIXONERA

Arenys, 75
08035 Barcelona
932563388
ccteixonera@qsl.cat

Logo Miram Cloud