Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (BARCELONA DISTRICTE CULTURAL)

BARCELONA DISTRICTE CULTURAL: INTERFERÈNCIES
Logo de l'activitat BARCELONA DISTRICTE CULTURAL: INTERFERÈNCIES

Dissabte de 19 a 20 h

27 de febrer de 2021

Espai: Sala d'actes

Un cop de taló a terra. Una clatellada amistosa. Una bufetada al maluc. I, després d’un silenci, un segon cop de taló. Morse? No. Un llenguatge? Potser sí.

Els sons que fa el nostre cos quan l’utilitzem com si fos un instrument de percussió podrien formar part d’un llenguatge secret que només alguns coneixen? Podrien ser la manera en què es comuniquessin determinats grups de persones? Podríem construir-hi frases? Ens permetrien dir totes i cada una de les nostres paraules, expressar tots i cada un dels nostres sentiments?

I què passaria si un grup de persones hagués après a comunicar-se a còpia de fer servir el cos com un tambor i de fer-lo ballar però, sobtadament, un element estrany fes la seva aparició? Què es dirien? I com s’ho dirien? Com sonaria? I com es mouria? Probablement la seva sort estaria decidida i viurien un escenari d’Interferències.

Doncs això és el que passa quan La Banda Street Groove puja a l’escenari amb aquest espectacle que parla del grup, de com es forma i de com es trenca, de la unitat i de la seva ruptura, de caminar sols o de fer-ho un grup, de colpejar tots junts o colpejar-nos els uns als altres... Interferències és un espectacle que, a través del claqué i de la percussió corporal, ens colpeja per demanar-nos qui som i com ens ho diem.

La Banda Street Groove és encara una formació jove, nascuda fa poc a partir de The Ground Sisters, un duet dedicat al claqué que va decidir obrir horitzons a dintre del món de la dansa. De dos van passar a ser cinc. I el claqué es va enriquir amb les danses urbanes. I així va néixer Interferències, que, fruit d’una residència al Centre Cívic Barceloneta, es va presentar a l’escenari del Centre Cívic Can Clariana Cultural.


Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia, presencialment o bé línia, a partir del 12 de febrer

Preu: Gratuït

Dissabte
27/02/2021
BARCELONA DISTRICTE CULTURAL: CLARA GISPERT
Logo de l'activitat BARCELONA DISTRICTE CULTURAL: CLARA GISPERT

Dissabte de 19 a 20 h

13 de març de 2021

Espai: Sala d'actes

Jazz, country, pop, hip-hop... Moltes són les referències de Clara Gispert, molts els camins que ha transitat fins a trobar-ne un que li és propi, un que la fa única... I així és la música d’aquesta dona, cantant, compositora i lletrista, que presenta els seus temes, alguns en català, altres en anglès, amb una veu tan rotunda com treballada és la seva imatge.

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia, presencialment o bé línia, a partir del 27 de febrer

Preu: Gratuït

Dissabte
13/03/2021
BARCELONA DISTRICTE CULTURAL: VERDAD A COMPÁS AMB LA CHUNGA
Logo de l'activitat BARCELONA DISTRICTE CULTURAL: VERDAD A COMPÁS AMB LA CHUNGA

Dissabte de 19 a 20 h

10 d'abril de 2021

Espai: Sala d'actes

Si algú es fa dir La Chunga és que somia a tocar el cel del flamenc. Si algú busca el recer d’una de les més grans, és perquè no vol que ningú la pensi petita. Si algú s’emmiralla en aquella dona que, nascuda a França a finals de la dècada dels anys trenta del segle passat, feta a Barcelona, va conquerir amb el seu ball els tablaos més populars i les ments més il·lustrades (des d’Alberti a Picasso, de Leon Felipe a Dalí), és que està disposat a portar les seves melodies a tot aquell que les vulgui sentir, des del connoisseur fins al profà, des del cantaor de palos a l’aspirant a deixeble de palmero.

La Chunga que ara ens visita té una vida més curta que la d’aquella mítica bailaora, però igual d’apassionada perquè els seus tres components (la cantaora Mariona Longarón, Angel Jiménez a la guitarra i Néstor Fernández al cajón flamenc) s’han proposat des de fa poc més de dos anys, quan van néixer com a grup, fer arribar el flamenc a qui se l’estima i a qui no el coneix, a qui no hi està familiaritzat i a qui el traspua per tots i cadascú dels porus de la seva pell. I això és el que proven de fer amb aquesta Verdad a compás que reuneix temes propis i altres que han manllevat i els han fet seus com el Mediterráneo, de Joan Manuel Serrat, o aquella Tarara que va escriure Federico García Lorca a partir de diverses cançons populars adreçades als més petits.

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia, presencialment o bé línia, a partir del 27 de març

Preu: Gratuït

Dissabte
10/04/2021
BARCELONA DISTRICTE CULTURAL: A LA FRESCA
Logo de l'activitat BARCELONA DISTRICTE CULTURAL: A LA FRESCA

Divendres de 18 a 19 h

23 d'abril de 2021

Espai: Sala d'actes

Els carrers seran sempre de les veïnes. Sobretot si surten a passejar les cadires. Sobretot si són clowns. Perquè com a nassos ningú no les guanya. I com a pallasses, encara menys.

Tres dones. Tres veïnes. Tres pallasses. I totes tres passegen una cadira. I la planten a qualsevol cantonada. I s’asseuen. I comenten. I es fan un embolic de nassos que només pot provocar el riure. Perquè aquest és l’aliment de les pallasses i aquestes tres veïnes estan molt afamades.

Tres pallasses que, A la fresca, busquen els veïns i les veïnes per passar una tarda de pallassades plegats entorn d’una cadira gegant, una cadira de les típiques d’envelat, de tisora, de fusta, només que gran, molt gran, massa gran per a elles; una cadira que traslladen tancada i que, de tant en tant, aconsegueixen obrir i a la qual, un cop oberta, s’enfilen i a on s’asseuen i des d’on deixen passar el temps... i el que passi després, dependrà de com bufi el vent i de quins rumors en porti... però sempre seran pallassades de nassos.

La tradició de pallassa d’Anna Confeti no és cosa de dos dies, ve de lluny, tant com les tres dècades de vida que atresora Cirquet Confetti amb els seus espectacles familiars, de vegades itinerants i altres de carrer. En aquests anys han estrenat Cercavila (1986), Circ amb maleta (1988), Gran Parada (1990), Per llogar-hi cadires (1994), Les Confetti Sisters (1999), Cirquet al Solei (2001), La Lluna en un cove (2003), Marisol (2006), Afina Serafina! (2009), Miss Umbrel·la (2011), Musicirc (2012), Confetti Circus (2013) i Pianissimo Circus (2014).

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia, presencialment o bé línia, a partir del 9 d'abril

Preu: Gratuït

Divendres
23/04/2021

Programació d'hivern

Davant la situació actual i seguint les indicacions rebudes s'ha dissenyat un ventall de tallers presencials amb format trimestral i uns amb format càpsula.

En cas de força major, derivada de la crisi sanitària actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament dels tallers presencials aquests s’adaptaran per a ser realitzats de forma virtual i des de qualsevol dispositiu amb accés a internet.

Inscripcions als tallers i activitats

Totes les activitats i tots els tallers requereixen inscripció prèvia.

Hi ha tres períodes diferents per inscriure't als tallers segons la seva tipologia. MÉS INFORMACIÓ.

Per inscriure't a les activitats cal fixar-se en el període d'inscripcions de cada activitat.

Abans d'inscriure't

Les inscripcions són personals i intransferibles. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona. Les persones inscrites han d'estar donades d'alta al sistema amb un DNI i un correu electrònic propi.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
QSL, SERVEIS CULTURALS | Bruc, 88. 1 er. 08009 Barcelona
qsl@qsl.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC TEIXONERA

Arenys, 75
08035 Barcelona
932563388
ccteixonera@qsl.cat

Logo Miram Cloud